4 Kasım 2015 Çarşamba

Çanakkale-Geyikli

Bu yazımda İzmir’den biraz daha fazla uzaklaşıyoruz. 238 km’lik yani yaklaşık 3-4 saatlik bir yola Geyikli’ye uzanıyoruz. Geyikli Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı küçük bir kasaba. Kasaba Ezine ilçesine 12, Çanakkale’ye ise 54 kilometre mesafede yer almakta.
Geyikli İlçesi’ne son yıllarda merakın artmasının büyük nedeni Eyvah Eyvah filmlerinin burada çekilmiş olması. Film nedeniyle kasaba hareketlenmiş hatta bir parkın adını Ata Demirer Parkı olarak değiştirmişler. Geyikli oldukça küçük bir kasaba küçük bir meydanı var bu meydanda günlük ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz. Kasabanın temsili olan bir geyik heykeli bulunuyor meydanda. Yazın sessiz sakin bir tatil yapmak istiyorsanız burası öyle bir tatil için oldukça elverişli bir yer. Ancak hareketli ve kalabalık bir tatilden hoşlanıyorsanız bu kasaba isteklerinize cevap veremeyebilir.
Geyikli’ye gitmenin en güzel yanı bana kalırsa Kazdağları yollarından geçmek ve o eşsiz manzarayı izlemek. Kazdağlarının çok temiz ve güzel bir havası var. Yol kenarlarında durup çam kokulu sular içebilirsiniz.


Geyikli’ye rağbeti arttıran bir diğer sebep Bozcaada ulaşımını sağlayan feribotların geyikli iskelesinden kalkması. Limanın yanındaki kafe feribot saatini bekleyen yolcular için uğrak bir mekan haline gelmiş. Bozcaada’ya geçmek isterseniz otomobil için gidiş dönüş 70 tl ödüyorsunuz.  Öğrenci gidiş- dönüş 3 tl tam bilet ise gidiş-dönüş 7 tl. Feribot fiyatları öğrenci için oldukça uygun. Haftasonu seferler haftaiçine göre daha çok yapılıyor.
Ben maalesef bu kısa gezide sadece Geyikli ve Ezine’ye gidebildim. En yakın zamanda Geyikli yakınlarındaki Ayazma’ya (şu Eyvah Eyvah filminde oyuncuların mangal yakıp rakı içtikleri o harika yer) gitmeyi planlıyorum. Tabii bir dahakine Geyikli’ye kadar gitmişken mutlaka Bozcaada’ya geçmeliyim. Bozcaada gezimi en yakın zamanda yazmak dileğiyle, mutlu kalın.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

İki İzmirlinin Mini Gezileri Template by Ipietoon Cute Blog Design