21 Kasım 2015 Cumartesi

Muğla- Güzelköy’de kahve molası

Bu yaz daha doğrusu sonbahar girişinde Akyaka’ya gitme kararı aldık. Sabah erkenden yola çıktık. (Akyaka izlenimlerimi daha sonra yazacağım.) Bu yola düşmüşken çok meşhur olmuş Güzelköy’ü de görelim dedik. Aslında Güzelköy’e gitmeden Karabörtlen (tabelada böyleydi) isminde bi köy görmüştük ben oraya gitmeyi daha çok isteyebilirdim :D. Bir daha yolumuz oraya düşerse direksiyona geçip Karabörtlen sapağına gireceğim. Asıl ismi Bozüyük Köyü olan Güzel Köy’ e vardık. Yaz kısmen bittiği için ve sabah erken olduğu için köy bomboştu sadece köy sakinleri vardı. İyi ki böyle bir zamanda gelmişiz anladığım kadarıyla yazın çok kalabalık oluyormuş.



İzleyeniniz varsa Güzel Köylü dizisinde oyuncuların sık sık oturduğu kahveye oturduk. Birer kahve içtik çünkü kahvaltımızı yolda yapmıştık. Ancak yandaki ekmek fırınından gelen kokulara karşı koymak çok zor oldu. Burası ünlenmiş olmasına rağmen doğallığını kaybetmemiş. İnsanlar misafirleri çok normal karşılıyor. 




Kahvelerden sonra biraz yürüyüş yapalım dedik, sokakları turlamaya başladık. Burada Güzel Köylü dışında birçok dizi, film çekilmiş. Cem de Baba Ocağı dizisini çok seviyormuş benim haberim yoktu. O dizide burda çekilince çekildiği evleri aramaya koyulduk tabi. İlk olarak Güzel Köylü’den Kamuran’ın evini bulduk. Çok tatlı bir evdi. Ancak Baba Ocağı dizisinin evlerini bulamadık hatta ararken bir köylü teyzeden küfür işittik. Sanırım yol sorulmasından pek hoşlanmıyordu. :D Köyde dolaşıp soluklandıktan sonra tekrar yola koyulduk. Uğramanızı tavsiye ederim. 



0 yorum:

Yorum Gönder

 

İki İzmirlinin Mini Gezileri Template by Ipietoon Cute Blog Design