22 Kasım 2015 Pazar

En güzel haftasonlarından Urla-İskele

Urla İzmir’e oldukça yakın olduğu için her zaman uğrak noktalarımızdan biri oluyor. Sakin bir haftasonu geçirmek istediğimizde, yolculuk için erken kalkmak istemediğimizde istikamet Urla oluyor.

Bu haftasonu da yürüyüş yapmak istedik ama aynı zamanda çok yol gitmek istemedik. Urla’nın yolunu tuttuk böylece. Yollar pek güzeldi yine, sonbahar kendini iyice göstermeye başladı. İzmir’de ancak tabii. Urla merkeze gitmeden önce İskele mahallesine gittik.




İskele mahallesi meşhur Denizaltı ve benzer kafelerin olduğu bir yer. Fiyatlar biraz normalin üstünde. Örneğin orada bi kafede türk kahvesi 7 liraydı. Ancak kahvaltı fiyatları kişi başı serpme 20-25 arası değişiyor. Bu haftasonu çok rüzgarlıydı. Açıkçası kahvaltı yapmak rüzgarda pek güzel olmuyor. Özellikle saçınız bolca uçuşuyorsa.

İskele pazarına uğramanızı mutlaka tavsiye ederim. Urla’nın yerli halkının yetiştirdiği taptaze sebze meyveler insanı kendinden geçiriyor. Özellikle meşhur Ege otları ve ot karışımları harika görünüyor. Bugün en çok dikkatimi minik patatesler çekti tam haşlayıp tek lokmada yemelik 
J
) Mandalinler çok güzel görünüyordu hemen satın aldık, görüntüsü kadar tadı da güzeldi. Fiyatlar mahalle pazarlarından farklı değil. 





Urla’nın içinde biraz dolaşalım dedik ve Tchibo’yu görünce oldukça şaşırdık. Yeni açılmış sanırım. Outlet olarak açılmış ve pek çok ürün satılıyor daha uyguna. Ancak kahve içecek birkaç masa konmamış. Belki zamanla bunlar değişebilir. Şimdilik bu kadar eğer merak ettiğiniz bir şey olursa blog dışında bize mail ile ulaşabilirsiniz. hadibizkactikcb@gmail.com Bir dahaki yazıda görüşmek üzere.








0 yorum:

Yorum Gönder

 

İki İzmirlinin Mini Gezileri Template by Ipietoon Cute Blog Design